Yoga, fascia & stretching workshop

Ett yogisk perspektiv på anatomi och rörelseterapi

Hur kan vi medvetet ta hand om och träna vår fascia? Vad sker egentligen när vi stretchar?
Uppdatera och fördjupa din kunskap!

Yogasana innehåller många olika möjligheter att göra kroppen mer bekväm, avslappnad och rörlig. Alla yogaformer innehåller någon form av stretchteknik, aktiv, dynamisk, passiv, faciliterad – alla har olika effekter i vår myofascia (muskler och bindväv). Flexibilitet kopplas samman med ungdomlighet och hälsa och är en rörelsekvalitet som blivit yogans ansikte utåt, även om många av oss vet att yoga är så mycket mer än detta. Att stretcha har dessutom i forskning och träningsvärlden både hyllats och kritiserats genom åren. 

Välkommen att delta i en eftermiddag tillägnad stretching i yoga och forskning. Med förhoppning om att belysa dess effekter och nyansera bilden av rörelseträning som en individuellt anpassad väg till ökat välbefinnande. 

NÄR: 7/1 2021

VAR: Röstånga, Skåne

FÖR VEM:
Denna dag är för yogalärare och yogautövare som vill få uppdaterad och fördjupad kunskap om kroppens vävnader och rörelsens potential att främja hälsa.

KOSTNAD: info kommer

ANMÄLAN: info@sacredspine.se

Petra är C-IAYT yogaterapeut och fysioterapeut. Hon delar terapeutisk yoga som integrerar en hel palett av yogiska tekniker, fysioterapeutisk funktionell rörelselära, myofasciella meridianer samt element av qigong. Fokus ligger på att yogan ska kunna stödja människor med olika funktionsnivåer, via både traditionella och terapeutiska principer.  

Genom att väva samman sina två inriktningar delar hon idag terapeutisk hatha yoga inom primärvården samt genom kurser, utbildningar och retreats. Hon undervisar tex. anatomi, fysiologi på Sama Yogas lärarutbildning, Urban OMs lärarutbildning samt är handledare på Urban OMs yogaterapiutbildning. Petra fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad, förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl. a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. 

Varje vecka möter hon människor som söker sig till yogan med bl.a stressrelaterad ohälsa, långvarig smärta, sömnproblem och mental ohälsa, samt erfarna yogis som vill lära sig mer yogans effekter ur hälsoperspektiv. För Petra är det en självklarhet att anpassa yogan utifrån individen, liksom att erbjuda tekniker från yogans alla skikt: från asana till mantra och yogans filosofiska grund.