SACRED SPINE – Yoga för Rygghälsa

Ryggraden är central i både yogisk och västerländsk anatomi, likväl som i var och ens vardagsliv. Ungefär 80% av oss kommer drabbas av ryggbesvär minst en gång under livet. Forskningen visar ett starkt stöd för att yoga lindrar ospecifik ländryggsmärta, vilket är det mest utbredda ryggproblemet världen över. Eftersom ryggbesvär påverkas av vårt allmänna välbefinnande och stressnivå förstår vi varför yogans helhetsperspektiv är hjälpsamt ur flera perspektiv.

KANSKE ÄR DU YOGALÄRARE…

…varje klass träffar du någon som har, har haft eller kommer få ryggbesvär, därför är det oerhört uppskattat att ha en god förståelse för hur yogan kan främja rygghälsa.

…ELLER EN YOGI SOM LÄNGTAR EN STARK & BEKVÄM RYGG…

…att lära känna din rygg och hur du rör dig, när smärta uppstår, vad som lindrar eller förvärrar och framförallt att våga börja röra dig mer, är några av vinsterna du får från yogan.

UPPLÄGG

Välkommen att via föreläsning och praktik få en grundläggande inblick i ryggradens struktur, rörelsemöjligheter och yogas potential att stödja rygghälsa! Vi tittar på hur vår andning och kroppshållning påverkar ryggraden, lär vi oss övningar för att slappna av, öka cirkulation och stärka nacken samt ger särskilt fokus på fötter, knän, höfter och bäckenbotten eftersom de är ryggens rötter och fundament. Genom statiska övningar som stärker hållningsmuskler och dynamiska böljande rörelser lär vi oss hur att skapa balans mellan styrka, stabilitet och mjukhet, mobilitet. Vi lägger även vikt vid avslappningsövningar för ryggen.

NÄR & VAR

24/11 i Karlstad
Lördag 09:00-16:00 (lunch 12-13)
Kostnad: 1000 kr.
Boka via Yogainstitutet, Karlstad

 

Har du frågor, maila eller ring 073 058 29 29.