Sacred Spine workshop & yogaterapi sessioner

27-28 april 2019 |Lilla Yogastudion, Vasavägen 13, Linköping

Workshop

Ryggraden är central i både yogisk och västerländsk anatomi, likväl som i var och ens vardagsliv. Ungefär 80% av oss kommer drabbas av ryggbesvär minst en gång under livet. Forskningen visar ett starkt stöd för att yoga lindrar ospecifik ländryggsmärta, vilket är det mest utbredda ryggproblemet världen över. Eftersom ryggbesvär påverkas av vårt allmänna välbefinnande och stressnivå förstår vi varför yogans helhetsperspektiv är hjälpsamt ur flera perspektiv.

KANSKA ÄR DU YOGALÄRARE…
…varje klass träffar du någon som har, har haft eller kommer få ryggbesvär, därför är det oerhört uppskattat att ha en god förståelse för hur yogan kan främja rygghälsa.

…ELLER EN YOGI SOM LÄNGTAR EN STARK & BEKVÄM RYGG…
…att lära känna din rygg och hur du rör dig, när smärta uppstår, vad som lindrar eller förvärrar och framförallt att våga börja röra dig mer, är några av vinsterna du får från yogan.

Välkommen att via föreläsning och praktik få en grundläggande inblick i ryggradens struktur, rörelsemöjligheter och yogas potential att stödja rygghälsa! Vi tittar på hur vår andning och kroppshållning påverkar ryggraden, lär vi oss övningar för att slappna av, öka cirkulation och stärka nacken samt ger särskilt fokus på fötter, knän, höfter och bäckenbotten eftersom de är ryggens rötter och fundament. Genom statiska övningar som stärker hållningsmuskler och dynamiska böljande rörelser lär vi oss hur att skapa balans mellan styrka, stabilitet och mjukhet, mobilitet. Vi lägger även vikt vid avslappningsövningar för ryggen. 

Praktisk info: 28 april kl. 09.00-12.00. Pris: 550 kr.

Yogaterapi

Yogaterapi utgår ifrån dig och dina behov för att ge dig ett ett anpassat yogaprogram riktat mot en specifik hälsofråga eller din livssituation i stort. Du får lära dig yogarörelser, andningsövningar, avspänningsträning, meditation och/eller mantrarecitation. Praktiska strategier för att skifta förhållningssätt gentemot mentala och fysiska obehag. Syftet är att stärka kroppen och nervsystemet, förbättra din kroppsmedvetenhet och förmåga till avspänning samt öka ditt välbefinnande och känsla av livskvalitet.

De senaste åren stödjer alltmer forskning de hälsofrämjande effekterna av yoga- och meditation. The International Association of Yoga therapists (IAYT) har etablerat yogaterapi som yrke med standardiserade utbildnings- och certifieringskrav. Yoga används idag på sjukhus och inom primärvården som rehabiliterande behandling för bland annat hjärt-kärlsjukdom, utmattningssyndrom och långvarig smärta. Andra åkommor som en yogaterapeut ofta arbetar med är rygg-nackvärk, led-muskelhälsa, sömnbesvär, huvudvärk, artros, högt blodtryck, diabetes, ångest, depression, magbesvär och ätstörningsproblematik samt återhämtning under och efter sjukdom. Yoga, liksom annan fysisk aktivitet är inflammationshämmande och stärker kroppens egna läkningsprocess.

Petra är certifierad yogaterapeut via IAYT samt fysioterapeut verksam i primärvården, där hon arbetar yogans verktyg jäms med fysioterapeutiska behandlingsmetoder.

Praktisk info: 27-28 april, se lediga tider här. Pris: 700 kr.

Frågor? Kontakta gärna!