GRUNDLÄGGANDE QIGONG

Qigong är en meditativ rörelseform som hjälper oss att lugna sinnet (spirit: shen), minska inre oro och stress, stärka och frigöra vår inneboende vitalitet (livskraften: qi) samt att genom repetitiva pumpliknande rörelser driva vätskan i vävnaden (essensen: jing) till de platser som innan var stagnerade, spända och kalla. Övningarna känns ofta naturliga i kroppen, som om de redan fanns där inom oss.

Detta är ett enkelt och grundläggande Qigong-program som tar din ryggrad genom dess olika rörelseriktningar, förbättrar din hållning, ökar cirkulation av blod, lymfa samt hjälper till att släppa spänningar kring nacke, skuldra och rygg. Genom repetitiva pumpliknande rörelser drivs vätskan i vävnaden till de platser som innan var stagnerade, spända och kalla.

Rör dig långsamt och mjukt med en lugn och jämn andning, har du ont någonstans låt rörelsen bli mindre så att du kan utföra den så avspänt som möjligt. Efterhand kommer troligt din rörelsesfär att öka och kroppen kännas mer bekväm att leva i.

Musik: Romuald Bokej